Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus İş Adamları Birliği, Kripto Paralar ile İlgili Alternatif Bir Taslak Oluşturacak

Rus Girişimciler ve İş Adamları birliğinin içinde yer alan bir grubun, şu anda alternatif bir kripto para düzenleme taslağı üzerinde çalıştıkları ve bu sayede çeşitli anlaşmazlıklara son vermek istedikleri belirtildi.

Bu alternatif yasa taslağının, bir grup Rus önemli yöneticiler tarafından oluşturulacağı belirtilirken, bu isimlerin arasında Nornickel isimli nikel ve paladyum madenciliği firmasının sahibi olan multi milyarder Vladimir Potanin’in de olduğu belirtildi.

Birliğin başkan yardımcısı Elina Sidorenko’ya göre, bu yeni taslak, dijital ürünleri üç ana grup içinde toplayacak. Bunlardan birisi senetlere denk sayılacak tokenler, ikincisi kripto paralar ve üçüncüsü de dijital imzalar olacak. Sidorenko, bu noktada kripto paraların daha farklı şekilde muamele göreceğini belirterek şunları söyledi:

”Kripto paraların özel bir statüsü olacak. Rusya’da daha önce hiçbir şekilde yer almamış bir statüden bahsediyoruz. Rus Merkez Bankası’nın koyduğu temel kural ve regülasyonlar üzerinde yönetilecek. Kripto para borsalarına merkez bankası lisansları verecek. Bu noktada da, kripto para sahiplerinin durumları senet sahiplerine göre özellikle kolaylaştırılmış olacak ki bu güzel bir şey.”

Sidorenko bu yapılan yeni düzenlemelerin eskisine kıyasla daha efektif olacağını düşündüğünü de belirtti. Sidorenko, Rus hükümetinin daha önce yaptığı kripto para düzenleme taslağında bazı eksiklikler olduğunu ve bunların giderilmesinin önemli olacağını da sözlerine ekledi.

Rus basınında çıkan haberlere göre bu alternatif taslak, önce RSPP tarafından onaylanacak ve sonra da Ekim sonuna doğru meclise gelecek.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment