Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Kripto Para Borsasından Fonların Yarısına Bitcoin İle Çekim İzni

ABD tarafından yaptırım uygulanan Rus kripto para borsası Bitzlato, kullanıcı varlıklarının %50’sinin Bitcoin (BTC) cinsinden çekilebilir olduğunu bildirdi.

Bitzlato 20 Mart tarihinde resmi telegram kanalında yaptığı açıklamada, ABD ve Europol tarafından uygulanan yaptırımlar nedeniyle platformda mahsur kalan kullanıcı varlıklarının %50’sinin Bitcoin olarak çekilebilir kılındığını duyurdu.

Açıklamada, kullanıcıların varlıklarını Bitzlato web hesabından harici bir cüzdana veya borsaya hazırlanan bir telegram botu aracılığıyla taşıyabileceklerini belirtildi. Borsanın yaptırımlardan sonra tüm varlıkları Bitcoin’e çevirmesi nedeniyle varlıkların Bitcoin cinsinden çekilebileceğinin altı çizildi.

Bazı kullanıcılar varlıklarını ByBit ve Binance gibi borsalara taşıyabildiklerini söyledi. Ayrıca Trust Wallet ve ViaBtc gibi yazılım cüzdanlarının ve Ledger gibi donanım cüzdanlarının da kullanılabilir olduğu kullanıcılar tarafından doğrulandı.

Öte yandan varlıkların kalan %50’si için hukuki sürecin devam ettiğini belirten Bitzlato, olumlu bir sonuç çıkmaması halinde Nisan 2023’te aktif edilmesi planlanan P2P işlemlerinden elde edilen gelir ile kullanıcı varlıklarının telafi edileceğini bildirdi.

Borsa, P2P ve varlıkların kalan %50’sinin iade edilmesinin farklı süreçler olduğunu ve bağdaştırılmaması gerektiğini belirtti.

ABD Hazine Bakanlığı, 18 Ocak tarihinde Bitzlato’nun darknet kaynaklı suç gelirlerinin aklanmasında kullanıldığını belirterek borsanın web sitesini kapatmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!