Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Yetkili: Bitcoin Kullanımını Tamamen Yasaklamak Çok Zor

Rusya Devlet Duması’na bağlı olan Mali Hizmetler Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov, olası bir Bitcoin yasağı hakkında bazı açıklamalar yaptı.

Anatoly Aksakov Bitcoin ve diğer kripto paraları tam anlamıyla yasaklamanın çok zor olduğunu vurguladı.

Pratikte Zor

Rusya Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde kripto para kullanımını yasaklama konusunda yeni bir adım attı. Henüz konuyla ilgili somut bir adım atılmış olmasa da Rusya’nın kripto paralara bir yasak getirmesi mümkün olabilir.

Mali Hizmetler Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov ise kripto para kullanımını yasaklamanın pratikte çok zor olduğunu düşünüyor. Aksakov’a göre bunun başlıca nedenlerinden biri ülkede kripto paralarla ilgili hala resmi bir tanımın olmaması:

Rusya’da para ikamesi yasaklanmış durumda. Ama kripto paralar para ikamesi olarak tanımlanmıyorlar. Ülkedeki tek para birimi ruble olarak gözükse de farklı itibari paralar da kullanılıyor. Bu sorunların çözülebilmesi için öncelikle yasal bir tanım yapmak gerekiyor. Kripto paralar para ikamesi mi yoksa dijital para olarak mı değerlendirilecekler?

TASS tarafından aktarılan bilgilere göre Aksakov ayrıca insanların kafasında kripto paralarla ilgili hala soru işaretleri olduğunu düşünüyor. Kendisinin açıklamalarına göre bu soru işaretleri yüzünden yasal boyutta bazı aksamalar oluyor ve kripto para mevzusuna bir türlü açıklık getirilemiyor:

Dijital finans varlıklarıyla ilgili hazırlanan yasa tasarısında bu kripto paraların yasaklanması öneriliyordu. Rusya’daki kripto para kullanıcılarına bazı sorumluluklar yüklemeyi öneren bazı tasarılar da hazırlandı. Bu tasarılar hala tartışılıyor olsa da yetkililerin kafalarında bazı soru işaretleri var. Belki bu tasarıların hala yasalaşmamış olmalarının sebebi budur.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment