Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Başkanı Vladimir Putin Kripto Para Düzenlemeleri İçin Talimat Verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkedeki kripto para düzenlemelerinin tamamlanması için yeni bir tarih verdi.

Rusya Devlet Başkanlığı’nın resmi sitesinde yayınlanan bilgilere göre Vladimir Putin, Federasyon Meclisi ile yaptığı görüşme sonrasında ülkedeki kripto para düzenlemelerinin tamamlanması için yeni bir tarih verdi.

Devlet Başkanı Putin, bu düzenlemelerinin 1 Temmuz 2019 tarihine kadar tamamen hazır olmalarını istiyor. Putin ayrıca Federasyon Konseyi’nin ve Federasyon Meclisi’nin bu düzenlemeleri bu yılın bahar döneminde onaylamalarını istiyoor.

Resmi sitede yayınlanan bilgilere göre Putin, özellikle dijital ekonominin kalkınmasını sağlayacak türden düzenlemelerin yapılmasını istiyor. Putin bunun yanı sıra dijital işlemlerle ilgili medeni hukuk yasalarının da bir an önce hazır olmasını istiyor.

Rusya’daki yetkililerin hazırlayacakları bu düzenlemelerin hem dijital varlıkları yasal sınırlar içerisinde belli bir çerçeveye oturtması hem de yerel dijital varlık sektörünün gelişimine katkıda bulunması bekleniyor.

Vladimir Putin bundan birkaç ay önce de buna benzer bir tarih vermişti. Putin o dönemi açıklamasında Bitcoin gibi kripto paraların ve ilk dijital para arzlarının (ICO) Temmuz 2018 tarihine kadar düzenlenmeleri gerektiğini belirtmişti.

Rusya Parlamentosu bu talebin üstüne Mayıs 2018 tarihinde kendisine sunulan bir düzenleme taslağını onaylamıştı. Ancak aradan birkaç ay geçtikten sonra ülkedeki kripto para ve token benzeri terimler “dijital hak” terimiyle değiştirildi. Ayrıca Parlamento’ya sunulan bu tasarıda kripto para madenciliğiyle ilgili herhangi bir tanımlama yapılmıyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment