Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Hükümeti ve Merkez Bankası Kripto Regülasyonlarında Uzlaşamıyor

Rusya Hükümeti ve Merkez Bankası, ülkedeki kripto para düzenlemeleri konusunda orta noktada buluşamıyor. 

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Ocak ayında Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in uzlaşma çağrısında bulunmasının ardından 15 Şubat tarihinde gerçekleştirilen toplantıda Maliye Bakanı Anton Siluanov ve Başbakan Yardımcısı Dmitry Grigorenko ile bir araya geldi.

Bu süreçte hükümet kripto paraları yasaklamak yerine düzenleme getirmekten yana olduğunu çoğu kez duyurmuş ve kripto para piyasasına getirilecek herhangi bir yasaklamanın çağın gerisinde kalmak olarak yorumlanmıştı. Rusya Merkez Bankası ise kripto paraların çok fazla risk içerdiğini öne sürerek düzenleme çağrısına karşı çıkmıştı.

Bloomberg’in haberine göre toplantıda bir araya gelen taraflar kripto para birimlerinin düzenlenmesi konusunda bir uzlaşmaya varamayan taraflar bunun yerine anlaşmazlıklarını resmileştirmeye karar verdiklerini söyledi.

Devlet Başkanı Putin, ülkenin enerji koşulları sayesinde kripto para madenciliğinde avantaja sahip olduğunu belirterek, anlaşma sağlayamayan tarafların uzlaşması yönünde çağrıda bulundu.

Geçtiğimiz hafta yerel haber ajanlarında tarafların uzlaşmaya vardığı yönelik haberler çıkmıştı. Ayrıca tarafların 18 Şubat tarihine kadar kripto para birimlerinin düzenlenmesi yönelik bir yasa tasarısı hazırlamaları gerektiği söylenmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!