Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya, İflas Davalarında Kripto Paralara ve Dijital Varlıklara El Koyabilir

Rusya’daki yetkililer, iflas eden kuruluşların kripto paralarına el koyabilmek için harekete geçti.

Yerel kaynaklar, Rusya Adalet Bakanlığı ve Federal İcra Dairesinin (FSSP), iflas davalarında kripto paralara el koymaları için icra memurlarına daha fazla yetki vermek üzere olduğunu bildirdi.

Adalet Bakanlığının yeni uygulaması, icra memurlarına dijital ruble (CBDC), kripto para, tokenlaştırılmış varlık, menkul kıymet ve nitelikli fikri tapular (NFT) dahil olmak üzere çeşitli dijital varlıklar üstünde haciz uygulama yetkisinin verilmesini de içeriyor.

İcra memurlarına “yasal yükümlülüklerini daha etkili şekilde yerine getirebilmeleri” için modern ekipmanlar tedarik edilecek.

Girişimin bir diğer önerisi de icra memurlarına, şu anda İçişleri Bakanlığı’nın görev alanına giren iflas işlemleriyle ilgili veya bu işlemler sırasında tespit edilen suçlar hakkında soruşturma açma veya ön soruşturma yürütme yetkisi vermek.

Adalet Bakanlığı, el konan dijital varlıkların elektronik yöntemlerle satışa çıkartılmasını da yasallaştırmayı planlıyor. İcra memurları, bu durumda el konan dijital varlıkları kripto para borsaları üzerinden satışa çıkarabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!