Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Merkez Bankası Başkanı Kripto Para Yatırımına Karşı Uyardı

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, kripto para piyasasının volatil fiyatlar yüzünden çok tehlikeli olduğunu ve piyasada ağır mali kayıpların yaşanabileceğini söyleyerek insanları kripto para yatırımına karşı uyardı.

Rusya Merkez Bankası Başkanı, Komsomolskaya Pravda ile yaptığı röportajda, “Tüm (yatırım) stratejileri içerisinde en tehlikeli olanı, tabii ki spekülatif kripto varlıklardır. Fiyatlar çok volatil ve çok büyük mali kayıplar olabilir.” açıklamasında bulundu. Nabiullina, “Merkez Bankasının nereye yatırım yapılacağı konusunda asla tavsiye vermediğini” ama kripto paralara yatırım yapmak için bir gereklilik olmadığını dile getirdi.

Nabiullina, kripto paralardan bağımsız olarak her çeşit yatırımın kendi içinde riskler barındırdığını söyledi ve “Forex piyasasında para kaybetmek, para kazanmaktan çok daha kolaydır.” yorumunu ekledi.

Rusya Merkez Bankası Başkanı, bu ayın başında dijital merkez bankası parası (CBDC) hakkında konuşurken dijital rublenin, Rusya’nın finans sisteminin “geleceği” olduğunu söylemişti. Rusya, dijital ruble prototipini yıl sonuna kadar tamamlayıp gerekli testlere gelecek yıl itibarıyla başlamayı planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!