Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’da Bitcoin Madenciliği İçin Harcanan Elektrik, Tarım Tüketimini Geçti

Rusya hükümetinin son tahminlerine göre kripto para madenciliği ülkenin toplam elektrik tüketiminin %2’sini oluşturuyor.

Rus yetkililer, kripto para madenciliğinin ülkenin toplam elektrik tüketiminin yüzde 2’sinden fazlasını oluşturduğunu ve tarım sektörünü geride bıraktığını söylüyor.

Rusya Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Vasily Shpak, son madencilik tahminleri doğrultusunda madencilik endüstrisinin kanun kapsamına alınması yönünde çağrıda bulundu.

Madencilik ülkemizde üretilen genel elektriğin ne kadarını kullanıyor biliyor musunuz? Size söyleyeyim %2’den daha fazla. Bu miktar tarım sektörü için tüketilen elektrikten daha fazladır. Madenciliği bu bakımdan sektör veya sektörel bir faaliyet olarak görmememiz mümkün değil.

Bakan yardımcısı ayrıca kripto para madenciliği sektörünün düzenlendiği takdirde daha “enerji yoğun yöntemlere” yöneleceğinin sözünü verdi.

Rusya’da yasaklı olmamasına rağmen henüz düzenlenmeyen kripto para madenciliğinin “gri bölge” kapsamında bulunması sektöre dahil olanlar için risk oluşturuyor. Rus yetkililer geçtiğimiz günlerde kripto para madenciliği yasa tasarısının revize edilmiş bir versiyonunu meclise sundu. Sunulan tasarıda, madencilerin özel kayıt yaptırmalarını gerektirecek ve kaydolanlarla yapılacak bir yıllık vergi barışını içeren maddeler çıkarıldı.

Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi’nin (CBECI) son verilerine göre Bitcoin hash oranındaki payı yüzde 4,55‘e gerileyen Rusya, Bitcoin hash oranı bakımından ABD, Çin, Kazakistan ve Kanada‘nın ardından beşinci sırada yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!