Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’dan Kripto Paralara Yönelik Yeni Açıklama: Yasaklanacak Mı?

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, kripto paraların yasaklanmaması gerektiğini söyledi.

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov kısa süre önce verdiği bir demeçte kripto paralar hakkında konuştu. Kripto para sektörünü direkt olarak yasaklamanın iyi bir fikir olmayacağını belirten Siluanov, daha yapıcı bir tutum sergilenmesi gerektiğini belirtti.

Kripto para sektörünü yasaklanmaktansa düzenlemenin daha mantıklı olacağını belirten bakan, kripto para birimleriyle nelerin yapılıp nelerin yapılamayacağına odaklanmak gerektiğini vurguladı.

Söz konusu sürecin birkaç yıldır tartışmaların merkezinde yer aldığını ve nihayetinde Rusya Merkez Bankası ile ortak bir görüşe varılacağını söyledi:

Merkez Bankası ile anlaşacağımıza eminim. Bu konu birkaç yıldır tartışılıyor. Kripto para birimlerinin dolaşımını yasaklayamayız. Dolayısıyla bu kanalı düzenlememiz gerekiyor. Bir çözüm bulacağımızdan eminim. Kripto para birimiyle neler yapılabileceğini ve yapılamayacağını konuşmamız gerekiyor.

Öte yandan kripto para madenciliği konusunda Merkez Bankası ile görüşmek üzere bir mutabakata varıldığını belirtirken daha fazla detay vermedi:

Madencilik konusunu, bu sürecin sonuçlarının ülke içindeki yerleşimlerde ve uluslararası yerleşimlerde kullanılıp kullanılamayacağını görüşmek üzere Merkez Bankası ile mutabakata vardık.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!