Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sahte Bakkt Çekilişine Dikkat

Bakkt, bu hafta başından itibaren kripto para sektörüne tam olarak giriş yaptı ve şu ana kadar istenilen hacimleri elde ettiğini söylemek pek de mümkün değil.

Ancak yine de Bakkt’ın kripto para sektöründeki bilinirliğinden ve bu platform ile ilgili yaratılan heyecandan fayda etmek isteyen dolandırıcılar, bazı sahte çekiliş kampanyaları ile insanların cebine göz dikmiş durumda.

Bakkt Launch adı verilen bir sahte internet sitesinin kurulduğu ifade edilirken, bu sitenin de yine klasik bir metod olan çekiliş yöntemini kullandığı belirtildi.

Sahte web sitesinde, 5 bin BTC ve 10 bin ETH’nin çekiliş ile dağıtılacağı ifade edilirken, bunun için de insanlardan Bitcoin ve Ethereum’u belirlenen adreslere göndermesini istedi.

Yapılan vaatlere göre, 0.1 ila 10 BTC arasında gönderim yapılması durumunda, ilgili göndericiye bunun tam 5 katı BTC verilecek. Ethereum için de benzer rakamlar verilmiş.

Aynı zamanda 5 BTC ya da 100 ETH’in üzerinde yapılan gönderimlerde de ek olarak yüzde 100 bonus alınacağı ifade ediliyor.

Elbette bu tarz dolandırıcı sitelerine artan bilinç ile birlikte pek kimse kanmasa da, yine de bu konuda uyarıyı yapmakta fayda var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment