Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sahte Bitcoin ETF Paylaşımı ile Kripto Para Piyasasına Ağır Darbe Vuruldu!

SEC’nin Twitter hesabının hacklenmesi üzerine gelen sahte spot Bitcoin ETF onayı paylaşımı kripto para piyasasından yüz milyonlarca dolar silinmesine neden oldu.

Dün kripto para piyasasında hiç unutulmayacak süreçler meydana geldi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Twitter üzerinden spot Bitcoin ETF’lerinin onaylandığını duyurmasından kısa bir süre sonra başkan Gary Gensler, kurumun resmi hesabının saldırıya uğradığını ve spot Bitcoin ETF’lerinin henüz onaylanmadığını ifade etmişti.

Bitcoin bu gelişmeler ile birlikte ilk olarak 46.500 dolar seviyelerinden %4’ten fazla artışla 48.500 dolara kadar ulaşmış ardından %8 düşüş yaşayarak 44.600 dolara gerilemişti.

Hal böyle olunca Bitcoin ile birlikte diğer altcoinlerde de benzer fiyat hareketlilikleri görüldü.

Gelişmeler doğrultusunda birçok kripto parada toplam 216 milyon doları aşan tasfiye yaşandı.

Tasfiyelerde 83 milyon dolar ile Bitcoin başı çekerken onu 41 milyon dolar ile Ethereum (ETH) takip etti. Altcoinler de ise en büyük para kayıpları sırasıyla 11 milyon dolar ile Solana (SOL)2,6 milyon dolar ile Arbitrum (ARB) ve 2,5 milyon dolar ile Celestia’da (TIA) gerçekleşti.

Tasfiye olan pozisyonların büyük bir çoğunluğunu 132 milyon dolar ile long (uzun) pozisyonlar oluştururken short (kısa) pozisyonlar 83 milyon dolar ile sınırlı kaldı.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, haberin kaleme alındığı sıralarda %2,2 değer kaybı ile 45.910 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!