Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sahte Haber Sitesi, Bitcoin Reklamını Yeni Zelanda Eski Başbakanını Kullanarak Yaptı

Yeni Zelanda eski başbakanı John Key’in resmi, kendisinin izni olmaksızın, bir haber sitesinde paylaşıldı ve bu haber, Yeni Zelanda yerel medyasında ve kripto para dünyasında önemli sayılabilecek derecede ilgi çekti.

Crypto Revolt adındaki bir şirket, kaleme aldığı metinde eski başbakan John Key’in resmini kullanarak, başarılı siyasetçinin kripto paralara ve Bitcoin’e ciddi bir ilgi duyduğunu ifade ederken, bu durumun gerçek olmadığının ortaya çıkması ise uzun sürmedi.

Key, daha önce Aralık 2017’de de benzer bir sürece alet olmuştu. Başarılı siyasetçi, o dönem çıkan yaygaranın ardından apar topar bir açıklama yapmak zorunda kalmış ve kendisinin kripto paralara hiçbir şekilde hyatırımının olmadığını ifade etmişti.

Yeni Zelanda polisi, son dönemde sayıları giderek artan ve kamuya mal olmuş kişileri kullanan bu tarz sahte siteler hakkında ise, halka sıkı uyarılarda bulundu. Bu tarz sitelerin dolandırıcı nitelikte olduğu ve insanların paralarına göz diktiği çok net bir şekilde ifade edilirken, iyi ve sıkı bir şekilde araştırılmadan hiçbir projeye yatırım yapılmaması gerektiği de vurgulandı.

Elbette Crypto Revolt ya da diğer bazı projeler, kendilerine biraz da kredibilite kazandırmak için bu tarz işlere girebiliyorlar. Bu noktada dikkat edilmesi gereken esas nokta, yatırımcının bireysel olarak kendi araştırmasını yapması ve bu tarz sahtecilik ile insanların karşısına çıkan projelere karşı kendi kendisini korumaya ve savunmaya alması olarak öne çıkıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment