Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sam Altman’ın Altcoin Projesi Bu Ülkeyle Resmen İş Birliğine Başladı

Malezya, Worldcoin’in tartışmalı iris tarama teknolojisini kimlik doğrulama amacıyla kullanma kararı aldı.

Worldcoin Foundation, Tools for Humanity (TFH) ve MyEG, Malezya hükümetinin uygulama araştırma ve geliştirme departmanı olan MIMOS Berhad ile bir mutabakat zaptı imzaladı.

Bu iş birliği, Worldcoin teknolojisinin Malezya’nın dijital altyapısına entegre edilmesini ve dijital kimlik doğrulama sürecinin iyileştirilmesini hedefliyor.

Anlaşma, Worldcoin için geliştirilen iris görüntüleme teknolojisinin, bireylerin kimliklerini doğrulamak amacıyla kullanılmasını kapsıyor.

İş birliğinin diğer potansiyel alanları arasında ortak orb üretimi, World Chain’in Malezya’nın Ulusal Blockchain Altyapısı’na bağlanması ve Worldcoin teknolojisinin açık kaynaklı olarak sunulması yer alıyor.

TFH, hem Orb hem de World App için teknik uzmanlık ve destek sağlayacak, MyEG ise MIMOS’un girişimlerine destek amacıyla teknik entegrasyonlar ve donanım dağıtımına odaklanacak.

Worldcoin hakkındaki tartışmalar sürüyor

OpenAI CEO’su Sam Altman’ın projesi Worldcoin, diğer ülkelerde tartışmalı bir isim.

Bavyera Eyaleti, biyometrik veri toplama konusundaki endişeler nedeniyle Worldcoin’i soruşturdu. İspanya da dahil olmak üzere diğer ülkelerdeki devlet kurumları benzer şüpheleri dile getirdi ve Worldcoin, İspanya’da faaliyetlerini geçici olarak durdurdu.

Hong Kong’da ise Kişisel Veriler Gizlilik Komisyonu, Worldcoin’in faaliyetlerinin bölgenin Kişisel Veriler (Gizlilik) Yönetmeliği’ni ihlal ettiğini belirterek hizmetlerin durdurulmasına karar verdi.

Worldcoin’in kripto parası WLD, günlük bazda yaklaşık yüzde 1 yükseldi ve 1,503 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!