Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samson Mow Bitmain IPO’sunu Hedef Aldı: ”Bu Aslında Sahtekarlık”

Blockstream‘in CSO’su Samson Mow, yakın zamanda kripto para dünyasının madencilik lideri Bitmain IPO‘su hakkında konuşmak için bir röportaja katıldı.

Mow geçtiğimiz tarihlerde de söz konusu IPO hakkında Twitter üzerinden çeşitli yorumlarda bulunmakta ve takipçilerini uyarmakta idi. Kendisine, yaptığı uyarılar ve duyurular sorulduğunda Mow, Bitmain’e yatırım yapma konusunda oyun alanında bir çok ”yalan gerçek” gezindiğini ifade etti ve şöyle devam etti:

”Bu aslında bir sahtekarlık. Ancak endüstride bir çok dedikodu dönmekte. Şu an bir grubun kasıtlı olarak yanlış bilgi üretip bunu yatırımcılara yayacağı spekülasyonu dönüyor.”

Dahası, Mow son zamanlarda Softbank ve Tencent gibi firmalara yatırım yapma konusunda haber kaynaklarından yayılan yalan haberlere de değindi. Mow bu yanlış bilgi piramidinin ilk haber sitelerinden çıktığını vurguladı.

Bitmain’in ikinci çeyrekte elde etmesi gereken kazanç, analistlerin hesapladığının altında geldi.  Mow bunun hakkında da konuştu ve bunun basit bir hesaplama olduğunu ifade etti:

”Bitmain çok miktarda envanter varlıklarını dağıtmak için indirim kuponları piyasaya sürdü. Sonuç olarak da madencilik fiyatı %85 civarı bir düşüş yaşadı. Bitmain’in satışları hesaplarken bunu tam olarak hesaba katıp katmadığı kesin değil.”

Bir çok yatırımcı şu an Bitmain elinde bulunan Bitcoin Cash tokenleri yüzünden endişeli. Söz konusu miktar 600 milyon dolar civarını aşmakta. BitMex Research tarafından yapılan bir araştırmaya göre, firma geçtiğimiz yıl elde ettiği gelir akışının %70’ini Bitcoin Cash satın almaya ayırmış.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment