Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samsung ve Hollanda’nın Dev Bankası Blockchain Kullanmak İçin Anlaştı

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung’un IT iştiraki olan Samsung SDS’in Hollanda’nın en büyük üç bankasından birisi olarak da gösterilen ABN AMRO ile ortaklık yapacağı belirtildi. İki devin, Blockchain teknolojisini kullanarak Güney Kore’den Hollanda’ya giden yük gemilerini daha yakından takip etmeyi amaçladıkları ifade ediliyor.

Yapılan açıklamada, Samsung SDS ve AMRO Bank’ın birlikte çalışarak, Samsung’un fabrikadan çıkan ürünlerini direkt olarak Hollanda’ya götürmesi için bir dizi ortaklığın yapılacağı kaydedildi. Buna göre, Samsung fabrikasından çıkan ürünler doğrudan Roterdam limanına geleceği esnada, bu noktadaki zincir Blockchain ile takip edilecek.

Avrupa’nın en işlek limanı olan Rotterdam limanına yapılacak bu gönderimleri Samsung’un Blockchain arayüzü Nexledger ve ABN Amro’nun kullandığı ve R3 tarafından gerçekleştirilen Corda platformunun birlikte takip edeceği açıklandı.

AMRO Bank yetkilisi yaptığı açıklamada bu hamle ile birlikte yıllar içinde milyonlarca Euro’ya varan tasarruf yapmayı hedeflediklerini ifade etti. Blockchain teknolojisi sayesinde çok daha efektif ve çok daha hızlı bir süreç yönetmeyi umduklarını belirten yetkililer, Ocak ayından itibaren bu bahis geçen sistemin denemelerinin başlayacağını da aktardı.

Rotterdam Limanı yetkilileri de zaten bir süredir Blockchain odaklı çözümler üzerinde çalışıyordu. Avrupa’nın en büyük limanı olan ve son derece yoğun bir merkez haline gelen limanda, işleyişi hızlandıracak ve hız odaklı çözümler sağlayacak sistemler üzerine bir süredir yoğun şekilde çalışıldığı da gelen haberler arasında.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment