Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sanal Gerçeklik ve Blockchain, Birlikte Yürüyebilir mi?

Sanal gerçeklik teknolojileri, son dönemde birçok büyük teknoloji firmasından dev yatırımlar almaya başladı. Bunların arasında Google’ın iştirak şirketi Alphabet de yer alıyor. Magic Leap isimli bir sanal gerçeklik (VR) firmasına 500 milyon dolarlık bir yatırım yapan Alphabet, aynı zamanda Facebook ile birlikte bu işte ne kadar ciddi olduğunu gösterdi.

VR teknolojisinin şu anda çok büyük bir ekonomi yarattığı aşikar. Ancak teknolojik çevrelerde, VR’ın biraz abartıldığı ve bu tarz yatırımların fazlasıyla gereksiz olduğunu savunan bir güruh da mevcut. Bu durumdan ötürü, şirketlerin önümüzdeki dönemde piyasa değerlerinde düşme bekleyenlerin sayısı hiç de az değil.

Bir kesim uzmana göre ise, VR teknolojisi, Blockchain sayesinde çok daha büyük seviyelere ulaşabilir. İsmi sürekli birlikte anılan bu iki teknolojiden Blockchain’in yapısal özellikleri ile VR platformlarına ciddi katkı sağlayabileceğini düşünen analistler, bu noktada yapılacak Blockchain odaklı hamleler ile birlikte, iki sektörün de büyük aşamalar kaydedebileceğini ifade ediyor.

Blockchain teknolojisi sayesinde bazı yapay zeka platformlarının telif hakkı konusunda da hiçbir sorun yaşamayacağı ifade ediliyor. Bu konuda zaten çalışma yapan birçok kurum şu anda mevcut ve de bunların sayılarının önümüzdeki dönemde giderek artması da beklenen bir başka durum olarak ifade ediliyor.

Bu iki teknolojinin son dönemde yaşadığı çıkış göz önüne alınırsa, birlikte çalışılması durumunda yaşanacak potansiyel şeyler, gerçekten de insanda merak uyandıran cinsten.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment