Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şanssız Trader Aylarca Biriktirdiği ve 2x Yaptığı Altcoin’i Dolandırıcıya Kaptırdı!

Chainlink (LINK) yatırımcısı kimlik avı dolandırıcılığı yüzünden saniyeler içerisinde milyonlarından oldu.

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan verilere göre bir yatırımcı, tek bir kimlik avı bağlantısını farkında olmadan imzalayarak 4,66 milyon dolar kaybetti.

Söz konusu yatırımcı 7 Haziran 2022 ile 14 Ekim 2023 arasındaki borsalardan 7,8 dolar maliyetle 2,26 milyon dolar değerinde 290.750 LINK  biriktirmişti. Bu süreçte yaşanan yükselişler sayesinde 2,4 milyon dolar kar elde etti fakat kimlik avı bağlantısını onaylayıp Web3 cüzdanı üzerinden imza atmasıyla birlikte tüm varlığından oldu.

Yatırımcının ana parası olan 2,26 milyon dolar ve 2,4 milyon dolarlık kar dahil toplamda 4,66 milyon dolar değerinde 275.700 LINK’in hepsi tek hamlede kayıplara karıştı.

Kimlik avı dolandırıclığı kripto para piyasasında en sık karşılaşılan saldırılardan biridir ve yatırımcıların Web3 cüzdanları aracılığıyla bir sözleşmeyle etkileşime geçmeden önce bağlantının güvenilir olduğunu teyit etmesi önem arz etmektedir.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %5,5 değer kaybeden LINK, yazım esnasında 16,11 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!