Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şant Manukyan’dan Bitcoin Yorumu “20 Bin Dolar Üstüne Hızlıca Çıkılabilir”

Ünlü global stratejist Şant Manukyan Youtube üzerinde yayınladığı videoda Bitcoin hareketlerini yorumladı. Uzman analist 19 bin 500 dolarlık bir kapanış ile BTC fiyatının hızlıca 20 bin dolar barajını aşabileceğini söyledi.

Oldukça hareketli bir hafta geçiren Bitcoin fiyatı, geçen hafta yaşadığı yeni bir “kara cuma” çöküşü ile 2 bin dolardan fazla kaybetti. Bu haftaya güçlü bir performans ile başlayan BTC, salı günü fiyatını neredeyse 19 bin 900 dolara çıkardıktan sonra yeniden agresif bir satış baskısı ile karşılaştı ve 20 bin dolara ulaşamadan yeni bir düşüş yaşadı. BTC son 24 saattir 19 bin 500 bandının altından işlem görüyor.

Bitcoin bu hafta yatırımcıları ve kripto para takipçilerini heyecanlandıran  performansı ile global stratejist ve analist Şant Manukyan’un da merceği altındaydı. Son yayınladığı videoda Bitcoin’in 20 bin doları aşıp aşamayacağı hakkında yorumlarda bulunan Manukyan, genel olarak piyasanın sağlıklı olduğunu öne sürdü.

Bitcoin için olası bir düzeltme 2017’deki gibi olmaz

Deneyimli analist Şant Manukyan, Bitcoin’in birkaç kez denemesine rağmen 20 bin doların üzerine çıkamamasının sebebini teknik açıdan gösterdiği hızlı yükseliş olarak yorumladı. Daha önceki denemelerde piyasanın bu hızlı performanstan dolayı hazır olmadığına değinen analist, çekilmeler yaşanmasının normal olduğunu söyledi.

Stratejist Manukyan, Bitcoin’in yeni bir düzeltme yaşaması dahilinde bunun 2017’deki gibi uzun süreli ve yıkıcı olmayacağını ileri sürdü. BTC için sınırlı bir düzeltme bekleyen analist, böyle bir durumda pozisyonların arttırılmasını önerdi.

19 bin 500 dolarlık kapanış 20 bin doları getirebilir

Ünlü analist Şant Manukyan, Bitcoin’in yaşadığı düşüşlerin piyasa için sağlıklı olduğunu vurguladı. Manukyan, dik bir şekilde yukarı doğru hareketin piyasa için teknik açıdan sağlıksız bir durum olduğunu ekledi ve Bitcoin için piyasayı sağlıklı gördüğünü dile getirdi.

Analist Bitcoin’in hareket tarzına bakıldığında, yükselişlerden sonra yatay hareket etmeye eğilim göstermediğini dile getirdi. BTC fiyatının uzun süre 19 bin dolarda kalmayacağını öngören stratejist, yukarı ya da aşağı yönlü bir kırılmanın kapıda olabileceğini söyledi. Manukyan, yukarı yönde hareketle gelecek 19 bin 500 dolarlık kapanış ile 20 bin doların hızla aşılacağını belirtti. Yeni bir düzeltmenin de ihtimal dahilinde olduğunu söyleyen Şant Manukyan, bunun ise bir alım fırsatı olarak görülmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Bana sorarsanız Bitcoin, önümüzdeki sene daha yüksek seviyeler görmek üzere hazırlanıyor”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!