Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Santiment Son 6 Ayın En Çok Büyüyen Altcoin Projelerini Açıkladı!

Geçtiğimiz 6 ay içerisinde kripto para piyasasının en çok büyüyen projelere belli oldu.

On-chain analiz platformu Santiment, geçtiğimiz 6 aylık süreçte en çok büyük kripto para projelerini listeledi. Söz konusu liste, piyasa değeri ve ağ aktivitesi gibi faktörler göz önünde bulundurularak yapıldı.

En çok büyüyen projeler arasında birinci sırada Telegram destekli Toncoin (TON) yer aldı. TON ağındaki cüzdan sayısı 6 aylık süreçte %110 büyürken yeni 16.800 cüzdan eklendi. Sergilediği üstün performans ile dikkat çeken TON, kripto para piyasasının 10. en büyük projesi konumuna yükselirken piyasa değeri 18 milyar dolara ulaştı.

İkinci sırada ise piyasanın popüler meme coin’i Dogecoin (DOGE) yer aldı. 6 ayda %27 büyüme gösteren Dogecoin ağına 6,6 milyon yeni cüzdan eklendi. DOGE’nin piyasa değeri ise TON’ın bir basamak üstünde yer aldı ve 19 milyar dolar olarak kayıtlara geçti.

Listenin üçüncü sırasında piyasanın en büyük stablecoin’i Tether (USDT) yer alırken toplam büyüme 5,7 milyon cüzdan ile %23 oldu.

Santiment tarafından hazırlanan bu listede Tether’in ardından sırasıyla USD Coin (USDC), Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC), Ripple (XRP), Chainlink (LINK) ve Cardano (ADA) yer aldı.

Söz konusu araştırma çalışmasına BNB ve Solana (SOL) dahil edilmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!