Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Satoshi Dönemi Balinaları 2 Milyar Dolarlık Bitcoin’i Düşüş Öncesi Hareket Ettirdi!

Bitcoin kurucusu Satoshi döneminden kalma balinalar, düşüşten birkaç gün önce 2 milyar dolarlık BTC’yi hareket ettirdi.

Bitcoin Archive’in 18 Ocak tarihinde Twitter’dan yaptığı paylaşımda yer alan on-chain analiz platformu Arkham Intelligence verilerine göre toplamda 2 milyar dolarlık Bitcoin, balinalar tarafından 5 yıl sonra harekete geçirildi.

Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

2 milyar dolarlık hareketsiz Bitcoin, 2019’dan beri ilk kez taşındı. 2013’ten bu yana yalnızca bir kez hareket etmişti. 

Söz konusu gizemli transferlerin arkasında balina veya balinalar yer alıyor. Toplamının bir balina olduğu ve Bitcoin yaratıcısı Satoshi Nakamoto olduğuna dair iddialar gündeme geldi. Bitcoin’in dün 41 bin doların altına düşmeden birkaç gün önce transferlerin gerçekleştirilmiş olması sosyal medyada konuşulan konulardan biri oldu.

10 yıllık cüzdanlar

Balinaların hepsinin 10 yıl önce açılmış cüzdana sahip olması ve hepsinin yeni transferler gerçekleştirmesi dikkat çekti.

Öte yandan yine Arkham verilerine göre Bitcoin’lerin bir kısmı 10 yıl önce bir cüzdana çekilmiş, 5 yıl sonra çıkış yapmıştı. Söz konusu Bitcoinler, yakın zamanda tekrar harekete geçti ve bir cüzdanda toplandı.

Bitcoinlerin 400 milyon dolarlık kısmı “bc1q9agtd4sk5r06vqcsy3ewdr0dslf03dlj3agtva” adresinde yer alıyor ve bu cüzdan yaklaşık 3 gün önce oluşturulmuş.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 41.350 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!