Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Satoshi Nakamoto Atıfta Bulunmuştu: Bu İsimden Altcoin Uyarısı Geldi

Blockstream CEO’su Adam Back, Input Output Hong Kong (IOHK) CEO’su Charles Hoskinson’un son açıklamaları sonrasında Cardano’yu eleştiren önde gelen Bitcoin savunucuları arasına katıldı.

Satoshi Nakamoto’nun ünlü whitepaper’ında adı geçen ve Bitcoin destekçisi olarak tanınan Back, Cardano ekosisteminin coin’i ADA’nın fiyatının yüzde 90 daha düşebileceğini öngörüyor.

Önceden yazdığımız üzere Charles Hoskinson’un Bitcoin ile ilgili açıklamaları, kripto topluluğu tarafından tepki aldı. Hoskinson, Bitcoin’in yenilik yapmayı reddetmesi halinde Microsoft’un kaderini paylaşabileceğini düşünüyor.

Cardano’nun durumu pek iyi değil

Hoskinson, Bitcoin’in programlanabilirlik eksikliğini defalarca eleştirdi. Geçen yıl Ağustos ayında, Cardano’nun uzun süredir piyasa liderleri olan Bitcoin ve Ethereum’u geçebileceğini öngördü.

Ancak piyasa, Cardano’nun yanında görünmüyor. Önde gelen Bitcoin savunucusu Tuur Demeester’in belirttiği gibi, Cardano şu anda Bitcoin’in piyasa değerinin sadece yüzde 1’ine sahip. Kıyaslama yapmak gerekirse, bu oran üç yıl önce yüzde 10’du.

Ayrıca, Cardano artık piyasa değeri bakımından en büyük 10 kripto para arasında yer almıyor ve 12. sıraya geriledi. Şu anda Dogecoin (DOGE), Tron (TRX) ve Toncoin (TON) gibi kripto paraların gerisinde kalıyor.

ADA için ana yükseliş beklentisi olan Chang hard fork’u, kripto para için kayda değer bir fiyat artışıyla sonuçlanmadı. Bu durum, Hoskinson’un bunu tüm sektör için en büyük dönüm noktalarından biri olarak nitelendirmesine rağmen gerçekleşti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!