Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SBF’den Binance Suçlaması: Bilançoyu Onlar Sızdırdılar!

Eski Alameda Research CEO’su Caroline Ellison’un mahkemeye verdiği ifadeler FTX’in çöküşüne dair yaşananlara farklı bir bakış açısı sundu.

FTX kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF) hakkındaki mahkeme süreci devam ederken eski Alameda Research CEO’su Caroline Ellison’un itirafları gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Ellison tarafından 11 Ekim Çarşamba günü mahkemeye delil olarak sunulan belgede, FTX çöküşünün kripto para borsası Binance ile bağlantılı perde arkasına dikkat çekildi.

Söz konusu ifadede, kripto para borsası Binance’in FTX bilançosunu CoinDesk’e sızdırdığı ve yayınlanan bu bilgilerin çöküşün tetikleyicisi olduğu öne sürüldü.

Ellison tarafından yapılan açıklamada SBF’nin 6 Kasım 2022’de şirket içi bir rapor sunduğu ve o raporda Binance’in FTX’e karşı bir halkla ilişkiler kampanyası yürüttüğünü belirtildi:

Binance cephesi FTX’e ait bir bilanço sızdırdı ve bunu Coindesk’e verdiler. Ardından müşterilere FTX’e karşı dikkatli olmalarını söyleyip buna karşılık 500 milyon dolarlık FTT sattıklarını kamuoyuna duyurdular.

O dönemde yaşanan olay akışına bakıldığında CoinDesk aracılığıyla yayınlanan söz konusu bilanço raporu ve ardından Binance CEO’su CZ’nin paylaştığı gönderiler gerçekten FTX’den büyük para çıkışlarını tetikleyen faktörler arasında yer almıştı.

CZ paylaştığı gönderilerde, Binance’in rakip borsa FTX tarafından ihraç edilen FTT’deki tüm pozisyonunu satacağını doğrulamıştı. Kısa süre içerisinde hızla büyüyen kaos ortamı beraberinde kullanıcıların FTX’den paralarını çekmeye çalışmasıyla içinden çıkılmaz bir hale dönmüştü.,

CZ bununla birlikte aynı günler içerisinde önce FTX’i satın almakla ilgilendiğini söylemiş ve  bu söylenti beraberinde FTT özelinde bir yükseliş getirmiş ancak ardından bu satın alımdan vazgeçtiğini açıklayarak dikkat çekmişti.

SBF o dönemde sunduğu raporda borsanın kurtarma paketi için belirlediği potansiyel yatırımcılar aradığını da belirtmişti. Raporda TRON’un (TRX) kurucusu ve Huobi borsasının danışmanı Justin Sun potansiyel yatırımcılar arasında gösterilmişti fakat Sun’ın CZ’ye yakın olduğu ve muhtemelen yatırım konusunda çekimser davranacağı ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!