Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Schnorr Algoritması Bitcoin İçin Faydalı Olabilir Mi?

Blockstream yetkililerinden Andrew Poelstra kısa süre önce Bitcoin‘in geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu ve Schnorr Signature algoritmasının Bitcoin için bir hayli faydalı olabileceğini söyledi.

İlk olarak Clauss Schnorr tarafından ortaya atılan Schnorr Signature adlı algoritma, kripto para sektöründeki isimler tarafından yıllardır tartışılıyor. Sektördeki bazı isimler bu algoritmanın faydalarını ön plana çıkarırken bazıları daha farklı alternatifleri kullanmak istiyorlar.

Bitcoin Cash geliştiricileri bundan kısa süre önce Schnorr Signature adı verilen algoritmayı Bitcoin Cash ağına getirmeyi düşündüklerini, bu teknolojinin ağı hem daha güvenli kılacağını hem de işlem hızını artıracağını söylemişlerdi.

Blockstream araştırmacılarından Andrew Poelstra kısa süre önce bu konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu ve Schnorr algoritmasının Bitcoin için de epey faydalı olabileceğini söyledi.

Bu algoritmanın kullanıldığı ağlardaki kullanıcılar kendi anahtarlarını kullanarak bir araya gelebiliyor ve böylece çoklu-imza diyebileceğimiz türdeki imzaları oluşturabiliyorlar. Poelstra’ya göre bu algoritmanın Bitcoin ağına getirilmesi demek Bitcoin ağının çok daha verimli bir şekilde işlemesi demek:

“Bu süreci tamamladığınızda ortaya çıkan çoklu-imzanın boyutu diğerleriyle aynı oluyor ve diğer imzalarla aynı özellikleri taşıyor. Bunun üstüne çok daha ölçeklenebilir ve çok daha gizli oluyor. Çünkü bu imzalarda imzanın kökenini göremiyor, bu imza kaç kişi tarafından oluşturuldu bilemiyorsunuz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment