Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Scroll Up İstanbul’da: Scroll ile Ethereum Ekosistemine Dahil Olun!

Ethereum ekosisteminden Scroll tarafından düzenlenen “Scroll Up” 2 Mayıs Perşembe İstanbul’da gerçekleşecek.

Scroll Up İstanbul, web3 ekosisteminde kendi girişimlerini kuran ilham verici kişilerle, web3 ekosistemine adım atmak isteyen parlak zihinleri buluşturmak üzere karşınızda. 2 Mayıs Perşembe akşamı İstanbul’da düzenlenecek etkinlikte, Türkiye ekosisteminden Turan Sert, Çağın Dönmez, Han Tüzün, Alp Ergin, Clave ve Parabol ekipleri ve pek çok yerli geliştirici ve girişimci yer alıyor. Katılımcılar, networking oturumları sayesinde konuşmacılar ve Scroll ekibi ile tanışma fırsatı bulacaklar.

Etkinlik detayları ve konum bilgisi için buraya tıklayabilirsiniz. 

Scroll, Türkiye’deki çalışmalarına başlayalı birkaç ay oldu fakat gündem oldukça yoğun. Scroll, 29 Nisan’da yeni mainnet güncellemesi “Bernoulli” ile EIP-4844’ü entegre ediyor ve gas ücretlerinde ciddi bir düşüş sağlamayı hedefliyor. Ayrıca Scroll’un ilk defa düzenlediği dijital hackathon, 24-29 Nisan tarihlerinde dünyanın dört bir yanından proje geliştiricilerini Scroll üzerinde inşa etmeye davet ediyor. Geçtiğimiz ay tanıtılan “Session 0” sadakat programı ise kullanıcıların Scroll ekosistemine olan bağlılıklarını göstermeleri için bir fırsat sunuyor. Siz de bu sadakat programına katılmak için Scroll native köprüsünü kullanabilirsiniz. Tüm bu gelişmeleri keşfetmek ve Scroll evrenine adım atmak için etkinliğe kaydolabilirsiniz.

Scroll’un Türkiye’deki başlıca amaçları, yerli geliştiricilerle ve girişimcilerle buluşarak onlara destek olmak, bu geliştiricileri yatırımcılarla buluşturup yeni fırsatlar yaratmak, Scroll üzerinde geliştirilen projelere teknolojik entegrasyon konusunda yardımcı olmak, pazarlama ve iş geliştirme alanlarında destek sağlamak ve stratejik destek sağlayarak yerel ekosistemi güçlendirmeyi içermektedir. Bu stratejiler, Türkiye’de teknoloji ve yenilikçilik alanında sürdürülebilir bir gelişme sağlamayı hedefliyor.

Scroll Nedir?

Scroll, Ethereum ile bytecode uyumlu bir zkEVM katman 2 projesidir. İlk günden beri, zero knowledge teknolojisi ile açık kaynak olarak geliştiriliyor. Scroll Ethereum değerlerini benimseyen ve Ethereum vakfı ile iş birliği içerisinde bir yol izlemekte. Bu yolda Ethereum’u bir sonraki milyar kullanıcı için ölçeklendirmeyi hedefliyor.

Scroll Up Nedir?

Scroll ev sahipliğinde dünyanın dört bir yanında düzenlenen Scroll Up etkinlikleri, lokal geliştiriciler ile bu alanda heyecan verici projeler inşa etmek isteyen herkesi buluşturmayı amaçlıyor. Tüm Scroll Up katılımcıları, bu etkinliklerde lokal geliştiriciler ve Scroll ekibi ile tanışma fırsatına sahip oluyor. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!