Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC 100 Milyon Dolarlık ICO Düzenleyen Şirkete Dava Açtı

ABD‘deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), yasa dışı bir şekilde ilk dijital para arzı (ICO) düzenlediği gerekçesiyle Kik adlı şirkete dava açtı.

Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu geçtiğimiz gün halka açık bir duyuru yayınladı ve Kanada’daki Kik adlı startupa dava açtığını belirtti. SEC’in açıklamalarına göre Kik 1933 Menkul Kıymet Yasası’nın 5.maddesine uymadı. SEC’in amacı bu davanın sonucunda kati bir mahkeme emri ve mahkeme cezası çıkarmak.

SEC’in bu davayı açmasının en büyük sebebi Kik’in 2017 yılının sonlarında düzenlediği ilk dijital para arzı (ICO) oldu. Kik düzenlediği bu token satışı sayesinde 100 milyon dolar değerinde para kazanmayı başarmıştı. Ancak SEC’in açıklamalarına göre bu token satışının yasal bir kaydı yoktu ve yasa dışı bir şekilde yürütülmüştü.

SEC’in yaptırım biriminden sorumlu olan Steven Peikin tarafından yapılan açıklamalara göre Kik, bu token satışını düzenlerken insanları bu sürecin yasal eksiklikleri hakkında bilgilendirmeliydi ancak bunu yapmadı. Dolayısıyla müşterilerini yasal olarak bilme hakları olan bir bilgiden mahrum bırakmış oldu. Peikin’in açıklamalarına göre Kik’in bu konu hakkında bir bilgi vermemesi ayrıca insanların yatırım kararlarının da etkilenmesine yol açtı.

SEC’in açtığı bu davanın zamanlaması bir hayli ilginç çünkü bundan yalnız birkaç gün öncesine kadar Kik SEC’e bir dava açmayı planlıyordu. Şirket sırf Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’na karşı dava açabilmek ve kripto para şirketlerini koruyabilmek için DefendCrypto adlı 5 milyon dolarlık bir proje kurmayı hedefliyordu. Bu projenin duyurusu Kik CEO’su Ted Livingston tarafından 28 Mayıs tarihinde yapılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment