Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Avukatları Kripto Para Skandalından Sonra İstifa Etti

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunda (SEC) çalışan iki avukat, kripto para şirketi Debt Box’a karşı alınmış skandal karar sonrasında istifa etti.

Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre SEC’nin Debt Box aleyhinde başlattığı davada görev almış Michael Welsh ve Joseph Watkins adlı iki avukat, SEC’den ayrılmaya zorlandı.

SEC tarafından henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmazken 15 Nisan tarihli bir mahkeme belgesinde Welsh’in “artık Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunda çalışmadığı” belirtiliyor.

ABD’deki bir hakim, geçen aralık ayında SEC’nin Debt Box aleyhinde uyguladığı yaptırımların “somut olarak yanlış ve aldatıcı temsillere” dayalı olduğundan endişelendiğini söyledi. SEC yönetimi, hatasını kabul ederek özür diledi.

Ancak SEC’nin özrü, yeterli olmadı. ABD’deki beş senatör, şubat ayında SEC Başkanı Gary Gensler’e bir mektup yazarak kurumun “etik ve profesyonellik dışı” şekilde hareket ettiğini söyledi.

Hakim, geçen ay SEC’nin “gücünü kötüye kullandığını” belirterek Debt Box’ın hukuki masraflarını karşılaması yönünde karar aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!