Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı: ETF Onayı İçin Piyasadaki Manipülasyonun Bitmesi Lazım

ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Başkanı Jay Clayton, Consensus tarafından düzenlenen konferansa katıldı ve Bitcoin ETF’leri hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Clayton’ın yaptığı açıklamalara göre olası bir ETF başvurusunun onaylanabilmesi için öncelikle kripto para piyasasındaki manipülasyonların sona ermesi, en azından azalması gerekiyor.

Manipülasyon Bitmeli

ABD’deki SEC’in Başkanı Jay Clayton, Consensus konferansına katılarak kripto paralar hakkında konuştu. Clayton, kripto para sektöründeki pek çok yatırımcının merak etttiği ETF konusu hakkında konuştu.

SEC, Bitcoin ETF’si oluşturmak için yapılan başvuruların ciddi bir kısmını reddetti. SEC, aldığı bu ret kararlarına gerekçe olarak genellikle piyasanın yeteri kadar güvenli olmamasını ve piyasa çok fazla manipülasyon olmasını gösteriyor.

Konferansa katılan Clayton da bu konu üstüne parmak bastı ve piyasadaki manipülasyon sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguladı. Clayton’ın açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“Bu manipülasyon sorunu tam olarak nasıl çözülecek bilmiyorum ama çözülmesi lazım. Yatırımcılar piyasadaki fiyatlara baktıkları zaman güven duyabiliyor olmalılar. Fiyatlar elbette değişken olabilir ancak piyasada manipülasyon olmamalı.”

Token Açıklamaları

Clayton konferansta yaptığı konuşma sırasında ICO piyasası hakkında da bazı yorumlarda bulundu. Bundan bir süre önce Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paraların menkul kıymet olmadığını açıklayan SEC, pek çok tokenın aslında menkul kıymet olduğunu belirtti.

Clayton, SEC’in aldığı bu kararı hatırlatarak kendi tokenını oluşturan ve bunun için bir ICO düzenleyen şirketleri uyarıyor. Clayton, üretilen tokenların büyük bir kısmının aslında menkul kıymet olduğunu ve bu şirketlerin SEC ile irtibata geçmeleri gerektiğini belirtiyor:

“Eğer sermaye toplamak için token satıyorsanız o token büyük ihtimalle menkul kıymettir.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment