Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Gary Gensler Beklenen Ethereum ETF’leri Hakkında İpucu Vermiyor!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, spot Ethereum ETF’leri hakkındaki soruları yanıtsız bıraktı.

SEC Başkanı Gary Gensler 8 Mart Cuma günü Yahoo Finance’e röportaj verdi. Söz konusu röportajda spot Ethereum borsa yatırım fonları (ETF) hakkında yöneltilen sorulara kaçamak cevaplar veren Gensler, tüm kripto para piyasasındaki sorunlara odaklanmayı tercih etti.

Yahoo Finance sunucusunun yönelttiği soru temelde, Ethereum hakkındaki menkul kıymet davalarında daha önce alınan kararların emsal teşkil edip etmeyeceğini baz alıyordu. Fakat Gensler’in cevabı “gerçeklere ve koşullara” odaklanma yönünde oldu:

Herhangi bir başvuruya önyargılı yaklaşmak istemiyorum ve dediğiniz gibi önümüzde 10 başvuru var. Yani açıkçası, bu konuda peşin hüküm vermeyeceğim. Ama sorunuza gelince, gerçeklere ve koşullara ve önümüzde olanlara bakıyoruz.

Öte yandan kripto para piyasasının geçtiğimiz yıllarda ciddi sorunlara ev sahipliği yaptığını vurgulayan Gensler, “tüm sektör suiistimal ve dolandırıcılıkla dolu” ifadelerine yer verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!