Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Gary Gensler Bitcoin ve Kripto Paralara Dair Yeni Açıklama Yaptı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto paralar hakkında açıklamalarda bulundu.

SEC Başkanı Gary Gensler, 6 Mart günü Bloomberg televizyonlarına çıkarak kripto paralar ve iklim değişikliği hakkında konuştu. Verdiği demeçte kripto paraların riskli varlıklar olduklarına odaklanmayı tercih eden Gensler, tüm sektörü bir “hız trenine” benzetti.

Bitcoin oldukça spekülatif bir varlık sınıfı. Bitcoin’in son birkaç gündeki oynaklığına baktığınızda bunu anlayabilirsiniz. Ben hız trenlerini severek büyüdüm… ancak yatırımcılar olarak BTC’nin son derece spekülatif olduğunun ve BTC’ye yatırım yapmanın değişken varlıklar üzerinde bir tür hız treni yolculuğu olduğunun gerçekten farkında olmalısınız.

Ethereum (ETH) sorusunu pas geçti

Bloomberg sunucusu Gensler’e, Ethereum’u bir menkul kıymet olarak görüp görmediğini sordu. Gensler bu soruyu şimdilik yanıtlamak istemediğini belirtti.

Gary Gensler yönetimindeki SEC, uzun süredir Bitcoin’in bir menkul kıymetten ziyade bir emtia olduğu görüşünü savunurken Ethereum için menkul kıymet görüşü daha ağır basıyordu.

Gensler muhtemelen devam eden spot Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) süreci dolayısıyla bu soruya şimdilik yanıt vermek istemedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!