Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Gary Gensler Kripto Para Piyasasının İhtiyacı Olan Şeyi Açıkladı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto para sektörüne yönelik son uyarısıyla dikkat çekti.

Gary Gensler Columbia Hukuk Fakültesi konferansında yaptığı konuşmada, kripto para sektörüne de yer verdi. Sektördeki bazı aktörlerin halen daha kayıt dışı şekilde faaliyet gösterdiğini ve bunun genel imaja kötü yansıdığını belirten Gensler, “dezenfektan gerekli” ifadeleriyle öne çıktı.

Gensler, özellikle “menkul kıymet” satışı yapan kripto para şirketlerinin izin almadan bu faaliyetlerine devam ettiklerini ima etti:

Kripto menkul kıymet piyasalarında bu kayıt gerekliliklerinden kaçınmaya çalışan katılımcılar var. Kayıt olmaması, zorunlu açıklamanın da yapılmaması anlamına gelir. Çoğu kişi, kripto pazarlarının biraz dezenfektan kullanabileceği konusunda hemfikirdir

Gensler, konuşmasının ardından soru-cevap bölümünde yaptığı ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) açıklamasıyla da uzun süredir devam eden bir kaosu durgunlaştırmaya çalıştı.

Kripto paraların ABD halkını bazı noktalarda finansal açıdan tehlikeye attığını belirten Gensler, CFTC ile birlikte çalıştıklarını ve bu sorunun ancak bu yolla çözülebileceğini kaydetti:

Eğer bir şey, halkın güvendiği bir grup girişimciye veya bir gruba sahip değilse CFTC’de bu güvenlik çemberinin bir parçası olacaktır. Onlar (CFTC) aynı zamanda harika bir türev düzenleyicisi, bu yüzden Başkan Behnam ve ben düzenli olarak konuşuyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!