Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Gensler Kripto Para Şirketlerini Uyardı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto para şirketlerinin Kraken vakasından “ders almasını” istiyor.

Bugün CNBC’nin Squawk Box programına katılan Gary Gensler, “Kraken gibi şirketler yatırım sözleşmesi gibi ürünler sunabilir ama (bunu yaparken) eksiksiz, adil ve doğru şekilde bildirim yapmaları gerekiyor. Bizim (şirketlere) olan teklifimiz bu. (Kraken) yasalara uygun hareket etmiyordu.” dedi.

Kripto para borsası Kraken, kayıtsız şekilde hizmet sunduğu için SEC tarafından 30 milyon dolar para cezasına çarptırıldı ve ABD’de sunduğu staking hizmetlerini kapatmak zorunda kaldı.

SEC Başkanı Gary Gensler, staking gibi hizmetler veren diğer kripto para şirketlerine seslenerek, onlara Kraken olayından ders çıkarmaları ve yasalara uygun şekilde hareket etmeleri için çağrıda bulundu:

“Kraken nasıl kayıt yaptıracağını biliyordu, diğerleri de biliyor, sadece bizim sitemizdeki bir formu doldurmaları gerekiyor. Eğer staking hizmeti sunmak istiyorlarsa biz olaya nötr yaklaşıyoruz. Gelin, kaydınızı yaptırın. Çünkü yatırımcıların aydınlatılması gerekiyor.”

Gary Gensler ayrıca kripto para sektörünün uzun vadede ayakta kalabilmesi için, sektördeki kuruluşların mevcut kurallara uyması gerektiğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!