Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Gensler’den ETF Yorumu: “Bitcoin ile Kısıtlıydı”

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, spot ETF’lerle ilgili aldıkları kararın Bitcoin ile kısıtlı olduğunu açıkladı.

SEC’nin spot Bitcoin ETF’lerini onaylamasının ardından yatırımcılar, Ethereum için de benzer bir kararın alınıp alınmayacağını merak etmeye başladı.

Gary Gensler, dünkü açıklamasında, “Bundan iki hafta önce söylediğim gibi Bitcoin borsa yatırım ürünleriyle ilgili kararımız, menkul kıymet olmayan bu tek emtia ile kısıtlıdır ve başka şekilde yorumlanmamalıdır.” dedi.

Spot Bitcoin ETF’leri, SEC’nin onayının ardından 11 Ocak’ta işlem görmeye başladı. Fonların Grayscale Bitcoin Trust dahil olmak üzere toplam işlem hacmi, 20 milyar doları geçti.

Gary Gensler, spot Bitcoin ETF’lerinin işleme açılmasıyla birlikte kamunun bu ürünler hakkında daha iyi aydınlatılmaya başladığını düşünüyor.

“Bu bakımdan, artık kamu da daha iyi aydınlatılıyor. Bunlar artık tezgah üstü piyasalarda işlem görmektense borsalarda kotelendiler. 10 ya da 11 tanesi aynı anda işlem görmeye başladı ki bu da rekabet doğurdu. Yatırımcılar bu rekabet sayesinde daha düşük fon ücretlerinden faydalandılar.” dedi.

SEC, geçen yıl kayıt dışı şekilde borsa olarak faaliyet gösterdiği gerekçesiyle Binance Holdings ve Coinbase şirketlerine dava açmıştı. Yakın zamanda gerçekleşen duruşmalarla ilgili görüşlerini paylaşan Gensler, şunları söyledi:

“Tek bir davadan daha genele bakmak gerekirse bence yatırımcılar, eğer kripto menkul kıymetlere yatırım yapmakla ilgileniyorlarsa, bu kripto menkul kıymet tokenlarının onları sürekli uygun şekilde aydınlatmadığını ve yasalara uygun hareket etmeyen token işletmecilerinin de kendilerini aydınlatmadığını bilmeliler.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!