Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Gensler’den Kripto Para Mesajı: “Esas Soru Bu”

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto para yatırımcılarının şirketler tarafından yeteri kadar aydınlatılmadığını söyledi.

SEC Başkanı, dün Robinhood tarafından yapılan açıklamanın ardından bugün CNBC’ye konuştu. Mobil uygulama platformu Robinhood, dün SEC’den şirketin kripto para faaliyetleriyle ilgili yasal bir uyarı aldığını açıklamıştı.

Gensler, Robinhood özelinde yorum yapmaktan kaçınarak, şunları söyledi:

“Daha genele, kripto varlık alanına bakarsak ABD Yüksek Mahkemesi’nin yorumuna göre bu tokenların pek çoğu, ülkedeki kanunlar doğrultusunda menkul kıymettir. Biz bu kanuna uyuyoruz ve sizler yatırımcı olarak bu varlıklar hakkında gerekli olan ya da ihtiyaç duyulan düzeyde aydınlatılmıyorsunuz.”

SEC, geçtiğimiz ay yine kripto para alanında faaliyet gösteren Consensys ile Uniswap’a da menkul kıymet yasalarını ihlal ediyor olabilecekleri konusunda uyarı gönderdi.

Kripto para topluluğu, bir yandan Ethereum’un (ETH) menkul kıymet statüsüne girip girmediği konusunu merak ediyor. SEC Başkanı Gensler, Ethereum’un menkul kıymet mi yoksa emtia mı olarak değerlendirildiği konusuna net bir yanıt vermeyerek şunu söyledi:

“Tek diyeceğim şey şu ki benim için esas soru, Amerikan yatırımcıların nasıl korunacağıdır. Şu anda gerekli olan ya da ihtiyaç duyulan aydınlatmalara ulaşamıyorlar ve bu oldukça merkezi piyasanın merkezinde yer alan aracılar, New York Borsası’nın yapmasına asla izin vermeyeceğimiz şeyler yapıyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!