Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı ICO’ları İzlediklerini Söyledi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) başkanı Jay Clayton yeni bir initial coin offering (ICO) başlatmanın sahip olduğu düzenleyici riskler hakkında bazı noktalara dikkat çekti.

Geçtiğimiz Salı günü Fox Business‘a konuşan Clayton Blockchain teknolojisini çok sevdiğini söyledi. Fakat şirketlerin özel veya halka açık fark etmeksizin yapılan koin satışlarında hali hazırda bulunmakta olan menkul kıymetler yasasına görmezden gelmemeleri gerektiğine inandığını ekledi.

Konuyla alakalı olarak bazı şirketlerin nasıl önce geleneksel yollarla halka arz işlemini denedikten sonra başarısız olmaları durumunda para toplamak için Blockchain modeline geçiş yaptıklarını belirtti. Ve bu trendi rahatsız edici bulduğunu söyledi. Clayton röportajında:

“Şirketlerin geleneksel yöntemler ile para toplamakta sorunlar yaşayınca yöntemlerini değiştirerek sadece para toplamak amacıyla ICO’lara yöneliyorlar. İş modeli pek değişikliğe uğramadı fakat bu yöntemi ben rahatsız edici buluyorum.”

SEC başkanı aynı zamanda daha önceden bahsettiği SEC’in incelemiş olduğu koinlerin bir çoğunun menkul kıymet olarak tanımlandığı argümanını da tekrarladı:

“Genel olarak benim baktığım ICO’ların ve diğer ICO’ların birçoğu menkul kıymetler olarak görülmekte. ICO’nun koinini alan satıcı, buna koin de tahvil de diyebiliriz, şirketten gelecekte kâr elde edebileceği bir yatırımın arzından ürün almakta. Burada yatırımcı ise ‘gelecekte bir gelir elde edeceğinin güvencesi doğrultusunda sana yatırım yapıyorum’ demek istiyor.”

Clayton’a SEC‘in çıkarmış olduğu düzenlemeleri nasıl bir yolla dayatacağı konusu sorusun ile tereddütlü bir şekilde şu yanıtı verdi:

“Federal menkul kıymetler yasasının ihlalini önlemek için özel ve kamusal olarak farklı çözümlere sahibiz.”

Öte yandan ise kendi koinlerini çıkarmak isteyen şirketlere de bir mesaj göndermek isteyen Clayton şu sözler ile röportajını noktaladı:

“Sizi izliyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment