Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Kripto Para Dünyasını Vahşi Batı’ya Benzetti

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto para sektörünü Vahşi Batı’ya benzetti.

Gensler, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programdan kesit paylaşarak yaptığı açıklamaların tekrar üstünde durdu.

Gensler, bu açıklamalarında, “Yatırım kararı verirken kullanacağınız bilgilere ulaşmanıza yardım etmek, aynı zamanda sizi dolandırıcılıktan ve manipülasyondan korumak için var olan menkul kıymet yasalarına karşı çok fazla yasal uyumsuzluk var.” dedi.

SEC Başkanı, sektördeki kötü niyetli aktörlerin yalnızca menkul kıymet değil para aklama yasalarını da ihlal ettiğini vurguladı.

Sektörün bu gibi aktörler tarafından “istila edildiğini” söyleyen Gensler, kripto para alanını Vahşi Batı’ya benzeterek şu yorumu yaptı:

“Bu, ABD’deki sermaye piyasalarının çok küçük bir kısmını oluşturuyor ama yine de bu kadar kişi zarar gördüğü ve elinden sadece iflas mahkemelerinde sırada beklemek olduğu için (insanların) güvenini zedeleyebilir.”

Gensler yönetimindeki SEC, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) kurmak için yapılmış bir düzineden fazla başvuruyu değerlendirmeye devam ediyor. Analistler, SEC’nin yakın zamanda şirketlerle yaptığı görüşmelerin, başvuruların Ocak 2024’te onaylanabileceği sinyalini verdiğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!