Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Binance ve Coinbase Davalarında Terra LUNA’yı Baz Almak İçin Talep Verdi!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance ve Coinbase’e karşı başlattığı davalarda Terraform mahkemesinden aldığı zaferden yararlanmak istiyor.

SEC, 4 Ocak Perşembe günü Coinbase davasına bakan mahkemeye Terraform davasından çıkan sonuçları referans gösteren bir dosya sundu. Coinbase’in ve Binance’in kayıt dışı şekilde menkul kıymet satışı yaptığını iddia ederek 2023 yılı Haziran ayında dava açan SEC, Terraform davasından çıkan sonucu bu dava özelinde de kullanmak istiyor.

SEC bununla birlikte 3 Ocak Çarşamba günü Binance davasına bakan mahkemeye sunduğu dosyada ise Terraform kararını dikkate alınmasını istedi. Her iki dava için Terraform’u emsal olarak gösteren SEC, açtığı davaların arkasındaki dik duruşunu korumuş oldu.

SEC, Terraform Labs’ın daha önce kullandığı argümanların Binance’in şu anda kullandıklarına benzer olduğunu savundu. SEC, bu durumun Binance’in BUSD’yi bir hizmet olarak stake etme, BNB Vault ve Simple Earn programlarına benzerlik gösterdiğini vurguladı.

SEC, Terraform davasıyla ilgilenen mahkemeden UST, LUNA, wLUNA ve MIR tokenlarının birer menkul kıymet olabileceğine dair bir özet karar alarak kısmi bir zafer elde etmişti.

Fakat Coinbase ve Binance cephesi davalar arasında farklılıklar olduğunu belirtirken mahkemeden SEC’nin bu şikayetini düşürmesini talep etmişti. Mahkeme şimdilik ne SEC’nin ne de kripto para borsalarının lehine adım atmadı.

Öte yandan SEC’nin Binance ve Coinbase’e açtığı davada UST, LUNA, wLUNA ve MIR tokenları yer almıyor. Bu dava özelinde Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Filecoin (FIL), The SandBox (SAND), Axie Infinity (AXS), Chiliz (CHZ), Flow  (FLOW), Internet Computer (ICP), NEAR Protocol (NEAR), Voyager (VGX), Dash (DASH) ve NEXO (NEXO) dahil bir dizi kripto para menkul kıymet olarak lanse ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!