Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Bir Kripto Para Fonunun Operasyonlarını Durdurdu ve Para Cezası Kesti

ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto paralara özel oluşturulmuş bir hedge fonunun operasyonlarını durdurma kararı aldı.

Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nun geçtiğimiz gün yayınladığı duyuruya göre SEC, ABD’deki Crypto Asset Management (CAM) adlı fonun operasyonlarını durdurma kararı aldı. SEC ayrıca CAM’e ve fonun kurucusu olan Timothy Enneking’e 200 bin dolar gibi bir para cezası kesti. SEC daha önce hiçbir kripto para fonuna karşı yaptırım uygulama kararı almamıştı ve CAM’e verilen ceza bir ilk oldu.

SEC, yayınladığı duyuruda CAM’in operasyonlarını durdurma kararı almasının gerekçelerini açıkladı. SEC’e göre CAM, “ABD’deki ilk yasal olarak düzenlenmiş kripto para fonu” olduğunu iddia ediyordu ancak bu iddianın herhangi bir doğruluğu bulunmuyor. CAM ayrıca 2017 yılının sonlarında 44 farklı yatırımcıdan toplamda 3.6 milyon dolar gibi bir para toplayarak yönettiği toplam varlık değerini 37 milyon dolara çıkarmıştı.

CAM, yasal olarak düzenlenmiş olduğunu iddia etmesine rağmen SEC’e herhangi bir şekilde kayıt yaptırmadı. SEC de bu yüzden CAM’in yasaları ihlal ettiğini belirtiyor.

CAM, SEC’in aldığı karar sonrasında yatırımcılara para iadesi yapmayı teklif etti. CAM, SEC’in ortaya sürdüğü iddiaları henüz resmi bir şekilde kabullenmedi ancak kurumun kestiği para cezasını ödemeye razı geldi.

SEC ayrıca kendini “ICO mağazası” olarak tanıtan TokenLot’a karşı da bir karar aldı. SEC, TokenLot’un resmi olarak kayıt yaptırmadığını ve bu yüzden yasayı ihlal ettiğini belirtti. TokenLot da tıpkı CAM gibi para cezası ödemeye razı geldi (471,000$) ancak SEC’in iddialarını kabullenmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment