Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Bitwise’dan Spot Bitcoin ETF Başvurusu Hakkında Endişelerini Gidermesini Talep Etti

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bitwise Asset Management’dan spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusu için endişelerini gidermesini istedi.

SEC, 1 Şubat Salı günü Bitwise‘a yaptığı bildiride spot Bitcoin ETF başvurusu hakkında hisse manipülasyonunu, dolandırıcılığı ve diğer olası sorunları nasıl önleyeceğini netleştirmesini istedi. SEC ayrıca “Bitwise Bitcoin ETP Trust”ın likitidesi ve şeffaflığı konusundaki endişelerini belirtti ve fon için temel varlık olarak bitcoin‘in “uygunluğu” konusunda daha fazla detay talep etti.

Bugüne kadarki spot Bitcoin ETP‘lerini erteleyen ya da reddeden SEC, ilk defa böyle bir talepte bulundu. SEC, gelecek geri bildirimlerden sonra Bitwise Bitcoin ETP Trust’ın Intercontinental Exchange‘e ait NYSE Arca borsasında listelenmesini onaylayıp onaylamamaya karar vermek için işlemler başlatacağını söyledi .

Son iki ay içerisinde aralarında Fidelity, SkyBridge ve Valkyrie’nin başvurularının dahil olduğu spot Bitcoin ETF’lerini reddeden SEC, aralık ayında Bitwise Bitcoin ETP Trust’ın kararını önerilen kural değişikliğini ve alınan yorumları değerlendirmek için 1 Şubat 2022 tarihine kadar ertelemişti.

Bitwise‘ın, SEC‘in endişelerine yanıt vermek için 21 gün süresi bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!