Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried’ı Resmen Suçladı: İşte Detaylar

Dün Bahamalarda tutuklanan FTX’in eski CEO’su Sam Bankman Fried (SBF) ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından resmen dolandırıcılıkla suçlandı.

SEC tarafından yakın zamanda paylaşılan bir raporda, SBF’i resmen dolandırıcılıkla suçladı. Dün akşam saatlerinde Bahamalar’da tutuklanan eski CEO’nun ABD’ye iadesi beklenirken gelen bu açıklama SBF’nin sonunun hiç de iyi olmayacağının net bir göstergesi olabilir. Yetkililer tarafından yayınlanan raporda “SBF, uzun yıllar boyunca yönetilen bir dolandırıcılık mekanizmasının başındaydı” ifadelerine yer verilirken müşteri fonlarını kendi çıkarları için kullandığı ifade edildi.

Sam Bankman-Fried’in yatırımcılara kriptodaki en güvenli yerlerden birinin FTX olduğunu söylerken aldatma temeli üzerine bir “kart evi” inşa ettiğini iddia ediyoruz. Bay Bankman-Fried’i FTX’teki yatırımcılardan hileli bir şekilde milyarlarca dolar toplamaktan ve FTX’in ticaret müşterilerine ait fonları kötüye kullanmaktan sorumlu tutuyoruz.

“Dünya onun yalanlarına inandı”

SEC’in bu raporunda SBF sadece FTX’deki hareketlerinden değil ayrıca kardeş şirket olarak lanse edilen Alameda ile ilgili işlemlerinden de sorumlu tutuldu. SEC, “Caroline Ellison Alaleda CEO’su olduktan sonra bile şirkette sonra kararı veren daima SBF’ydi” ifadelerine yer verdi. İflasın merkezinde yer alan Alameda ile SBF’nin güçlü bağının özellikle altını çizen SEC, SBF’nin Alameda veri tabanı dahil olmak üzere tüm detaylı kayıtlara her zaman erişiminin olduğunu öne sürdü.

Öte yandan Alameda’nın özensiz bir şekilde yönetildiğini belirten SEC raporu, şirketin kredi yükümlülüklerini hiçbir zaman yerine getiremediğini ortaya koydu.

SEC, SBF’nin kendini seneler boyunca kripto topluluğunun öncüsü olarak göstererek insanların gözünü boyadığını ve güven kazandığını, ardından bu güveni dolandırıcılık amacıyla kullandığını söyledi.

Dünya onun yalanlarına inandı ve varlıklarının güvende olduğuna inanarak FTX’e milyarlarca dolar yatırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!