Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Ripple Kurucularının Kişisel Harcamalarını Görmek İstiyor

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple Labs’in kurucuları Brad Garlinghouse ve Chris Larsen’in kişisel harcamalarına dair bilgi toplamak istiyor. Garlinghouse ve Larsen ikilisinin avukatları, SEC’nin talebinin reddedilmesi için harekete geçti.

Kayıt dışı XRP satışı yapıldığını savunan SEC, Garlinghouse ve Larsen ikilisinin bu süreçte aktif rol oynadığını öne sürüyor. Regülatör, bu ikilinin geçmişe dönük mali işlemlerine erişebilmek için sekiz bankaya çağrı kağıdı gönderdi.

“Uygun olmadığı” düşünülüyor

SEC, Ripple kurucularının XRP yatırımcılarını yanlış yönlendirdiği kanısında. Bunun için, her iki ismin de sekiz yıl geriye dönük olacak şekilde şahsa ait mali dökümanları isteniyor. Bu bilgiler arasında profesyonel işlemlerin yanı sıra, “her hafta markette ne kadarlık alışveriş yaptıklarının” bilgisi de yer alacak.

Garlinghouse ve Larsen ikilisinin avukatları, perşembe günü hakimle iletişime geçtiler. Yapılan kişisel işlemlerin, Ripple’ın kurumsal işlemleriyle bağlantılı olmadığı söylenerek SEC’nin girişiminin durdurulması talep edildi.

SEC’nin, dolandırıcılık ithamının geçmediği bir davada davalılar hakkında böyle bir talepte bulunmasının, “uygunsuz” olduğu vurgulandı.

XRP’ye ilişkin bilgileri paylaşacaklar

Bloomberg haberine göre Garlinghouse ve Larsen ikilisi, geçmişte yaptıkları XRP’yle ilgili işlemlere dair bilgileri paylaşmayı kabul etti. SEC’nin bu bilgiyi yeterli bulmadığı, bununla birlikte “neden” böyle bir ek bilgi istediğine ilişkin tutarlı bir açıklama yapamadığı” ifade ediliyor.

SEC’nin iddiası Garlinghouse’un ve Larsen’in, XRP’nin menkul kıymet olduğunu görmezden geldiği yönünde. Ripple’ın kurucularının, kayıt dışı menkul kıymet satışıyla 600 milyon dolar kazanç sağladığı iddia ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!