Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Komisyon Üyesi: ”Düzenleyiciler Helikopterlerinde Atlamalı”

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu üyelerinden olup, kripto para piyasalarında çok fazla sevilen ve popüler bir figür haline gelen ”kripto anneHester Peirce, yeni bir açıklama ile kripto dünyasına dönüş yaptı. Komisyon üyesi Peirce kendi Twitter adresi üzerinden yaptığı gönderide, şunları ifade etti:

”Düzenleyiciler helikopterlerinden atlamalı ve serbest olmalı.”

Hester Peirce yakın zamanda katıldığı Cato Institute’s FinTech Unbound Konferansı esnasında, Bitcoin ve kripto para birimleri ile ilgili düzenlemelerden bahsetti. Söz konusu gündem maddeleri hakkında konuşmadan önce, komisyon üyesi ifade edeceği görüşlerinin sadece kendisine ait olduğunu ve bunun komisyonun veya iş arkadaşlarının görüşlerini yansıtmadığını ifade etti.

Hester daha sonra kendisine ”Kripto Anne” yakıştırmasının yapılması hakkında konuştu:

”Her zaman anne olmak istemiştim bu yüzden bu yeni unvan beni onurlandırdı. Açıkçası, zihnimde canlandırdığım annelik şekli bu değil, ancak anneliğin mükemmel yönlerinden birisi de, çocukların annelerinin beklediğinden çok daha farklı olmasıdır.”

Hester daha sonra çocuklarının başarılı olduğunu görmek için çocuklarının etrafında gezinen bir helikopter anne olmak yerine, serbest bir anne olmayı tercih ettiğini ifade etti. Peirce’e göre serbest menzile sahip bir anne, ”kısıtlı gözetim” ile çocuğun bir şeyleri keşfetmesini motive ediyor. Kendisi daha sonra konuyu kripto para birimlerine bağlayıp, başarıların sadece o işi yapan kişinin risk alması ile olabileceğini ifade etti.

Hester açıklamasının devamında, SEC’in menkul kıymet piyasasında belirli bir risk kotası olması gerektiğini anlamadığını, sermaye piyasasının tamamen riske bağlı olduğunu anlaması gerektiğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment