Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Kripto Para Borsası Coinbase’in Yasa Talebini Geri Çevirdi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Coinbase’in kripto para sektörüne yönelik kuralların netleştirilmesi adına yaptığı başvuruyu reddetti.

SEC, Coinbase tarafından yapılan başvuruyu üç sebepten ötürü geri çevirdi. SEC Başkanı Gary Gensler, bunları şöyle sıraladı:

“Birinci olarak, mevcut yasalar ve düzenlemeler, kripto menkul kıymet piyasaları için geçerlidir. İkinci olarak, SEC, kripto menkul kıymet piyasalarını da kural koyma yoluyla ele almaktadır. Üçüncü olarak, Komisyon’un kural koyarken kendi önceliklerine yönelik olan ketumluğunu korumak önemlidir.”

ABD’nin en büyük kripto para borsası olan Coinbase, kripto para sektörüne yönelik yeni yasaların çıkarılması için 2022’de bulunduğu talebe yanıt vermediği için Nisan 2023’te SEC’i dava etmişti.

SEC tarafından paylaşılan bildiride, “Kripto varlıklar birer yatırım sözleşmesi olarak ihraç edildikçe ve satıldıkça […] federal menkul kıymet yasaları geçerlidir.” dendi.

SEC Başkanı Gensler, “Yasalara uymak isteyen kripto projeleriyle ve aracılarıyla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!