Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Kripto Para Piyasası Üstündeki Baskını Artırıyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para sektörü üstündeki baskısını artırıyor.

Cornerstone Research tarafından yapılan araştırmaya göre SEC, geçtiğimiz yıl kripto paralarla ilgili olarak 30 tane hukuki işlem başattı.

SEC, tarih boyunca kripto paralarla bağlantılı şekilde hiç bu kadar fazla sayıda hukuki işlem başlatmamıştı. Bunun bir benzerine 2020 yılında, 29 hukuki işlem başlatıldığında rastlandı.

Yapılan araştırma ayrıca SEC’nin 2022 yılı boyunca, 2021’e kıyasla %50 oranında daha fazla hukuki işlem başlattığını gösteriyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun bu işlemleri başlatmasının en sık sebebi, dolandırıcılık ve kayıt dışı menkul kıymet ihracı oldu. İşlemlerin %50’sinde davalı taraflar, her iki suçu da işlemekle suçlanıyor.

SEC’nin geçen yıl kripto paralarla ilgili açtığı davalar arasında en çok öne çıkanlardan biri, Coinbase’in eski yöneticilerinden birine karşı açılan davaydı. Bu davada söz konusu yönetici, onun kardeşi ve üçüncü bir şahıs, bilgi suistimali yapmakla suçlanıyordu.

Yıla damgasını vuran davalardan biri de FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried aleyhinde, aralık ayında açılan dava oldu.

Cornerstone Research ekibinden Simona Mola’ya göre SEC, Gary Gensler başkan olduğu sürece “kripto varlık (davalarına) öncelik tanımaya” devam edecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!