Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Kripto Para Yatırımcılarını Baskılıyor: Üç Firmayı Araştırmaya Başladı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) geçtiğimiz yıl boyunca en az üç girişim sermayesi firmasına mahkeme celbi gönderdi.

SEC, firmalardan, “yatırımcıların yapmış olduğu herhangi bir token anlaşmasına ilişkin tüm sözleşmelerin” teslim edilmesini talep etti.

DL News haberine göre firmalara gönderilen celplerden birinin başlığı, “kripto varlık sunan belirli aracıların durumu” ile ilgiliydi. SEC, konuyla ilgili açıklamasında, “muhtemel bir soruşturmanın olduğu veya olmadığı” hakkında bir yorum yapmayacağını belirtti.

SEC baskısını artırıyor

SEC, kripto endüstrisine yönelik baskısını artırarak, FTX’in 2022 sonlarında çöküşünün ardından Binance, Coinbase ve Kraken gibi büyük kripto borsalarına dava açtı.

SEC Başkanı Gary Gensler, çoğu kripto para biriminin menkul kıymet olduğunu ve firmaların kayıt yaptırması gerektiğini savundu. Kripto endüstrisi ise net kurallara ihtiyaç duyduğunu ifade ediyor ve yasa koyucular federal bir kripto çerçevesi oluşturmak için çalışıyor.

SEC, piyasadakı çöküşün ardından geçen yıl kripto para piyasasına yatırım yapan fonlara odaklanmaya başladı. Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’ndan Christy Goldsmith Romero, Ocak 2023’te yaptığı bir konuşmada girişim sermayesi firmaları arasında “güven açığı” olduğunu belirtti.

Romero, “Bu yatırımcıların normalde tehlike sinyali olarak yorumlanacak şeyleri bile bile görmezden gelip gelmediği konusunda soru işaretleri bulunuyor” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!