Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Onay ile Ethereum Bir Emtia Mı Dedi: Kripto Para Uzmanları Ne Diyor?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), spot Ethereum ETF onayı vermesine rağmen avukatlar, ETH’nin bir emtia olup olmadığını tartışıyor.

SEC, Bitcoin’in ardından geçtiğimiz hafta da spot Ethereum ETF onayı vermişti. Komisyonun sürekli olarak Ethereum’u menkul kıymet olarak nitelendirmesine rağmen verdiği onay birçok soru işaretini beraberinde getirdi.

Ethereum ekosisteminin en büyük aktörlerinden Consensys, onay ardından SEC’yi takdir ettiğini ifade ederken şu ifadelere yer vermişti:

ETH, menkul kıymet özelliklerine sahip olmasa da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, ETH’yi bir menkul kıymet olarak düzenlemeye çalışıyor.

SEC’nin kardeş kurumu Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) başkanı Rostin Behnam da Ethereum’un bir emtia olduğunu söylemekteydi.

Öte yandan ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in hukuk bölümü yöneticisi Paul Grewal, benzer bir açıklama ile gündeme gelmişti. Grewal konu hakkında yaptığı açıklamada şu cümleleri kullandı:

Ethereum (ETH), her zaman bildiğimiz gibi fiilen bir emtia olarak değerlendiriliyor.

SEC yeklisi Hester Peirce’in eski danışmanı Coy Garrison, Ethereum’da spot ETF’lerin onaylanmasının ardından bir emtia olarak nitelendirilmesi gerektiğini ifade etti. Bu onay ile Ethereum’un bir emtia olduğunun kanıtlandığını belirten Garrison, şu ifadelere yer verdi:

Ethereum bir menkul kıymetse değişim kuralları onay için uygun olamazdı.

0xLabs genel danışmanı Ashley Ebersole, SEC’nin hala Ethereum’u menkul kıymet olarak nitelendirebileceğini belirtti.

Ayrıca Withersworldwide’ın danışmanlarından Martin Auerbach, ETF’nin içeriğinin bir menkul kıymet olması gerekmediğini belirterek altın bazlı ETF’leri örnek gösterdi. Auerbach, SEC’nin Ethereum’un bir menkul kıymet olduğunu söylemesi için hala açık kapı bıraktığını kaydetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!