Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Onaylı Şirket İki Altcoin İçin Tartışmalı Karar Aldı: Yatırımcı Çekebilecek mi?

Prometheum, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto para beklentilerine uygun şekilde hareket ediyor.

ABD merkezli Prometheus, Uniswap (UNI) ile Arbitrum (ARB) tarafından ihraç edilen tokenları menkul kıymet olarak sınıflandırıp, bunlar için o şekilde saklama hizmeti vermeye hazırlanıyor.

Prometheum Capital CEO’su Benjamin Kaplan, neden UNI ve ARB’nin seçildiğiyle ilgili olarak, “Prometheum Capital, zaman içinde yatırımcılara en iyi dijital varlıklara erişim sağlamayı, ayrıca tokenize varlıklar, borç, hisse senetleri, [borsa yatırım fonları], yatırım fonları, opsiyonlar, para piyasası fonları ve blockchain üzerinde ihraç edilen ve transfer edilen diğer yatırım sözleşmesi ürünlerini sunmayı amaçlıyor” dedi.

Prometheus, bunu SEC’nin kararlarına uygun şekilde hareket edebilmek için yapıyor. SEC, kripto para piyasasındaki çoğu token’ın menkul kıymet olduğunu savunuyor.

Kurumsal yatırımcılara yönelik çalışacak

Benjamin Kaplan, “Prometheum Capital, federal menkul kıymet yasalarının yatırımcıların korunması açısından önceden test edilmiş bir çerçeve sağladığını düşünüyor” dedi.

Prometheum, kripto varlıklar için resmen özel amaçlı bir broker-dealer olarak kurulmuş ilk şirket olması bakımından önem taşıyor. Şirket, önümüzdeki ayın sonundan itibaren kurumsal müşterilere hizmet vermeyi hedefliyor.

Prometheum, blockchain’e dayalı şekilde vereceği saklama hizmetlerinin alternatiflere kıyasla daha şeffaf ve düşük maliyetli olduğunu söylüyor.

Diğer kurumlardan farklı bir yol izliyor

Prometheum, SEC’nin beklentilerine uygun hareket ederken kripto para sektöründeki pek çok kuruluş, SEC’nin politikalarına itiraz ediyor.

Sektördeki paydaşlar, Gary Gensler’in kripto para politikalarını eleştirerek piyasadaki tokenların çoğuna yatırım sözleşmesi ve dolayısıyla menkul kıymet olarak bakılmasını doğru bulmadığını belirtiyor.

SEC, geçmişte UNI tokenlarının menkul kıymet olabileceğine dair sinyaller verdi.

Uniswap Labs ise bu iddialara Mayıs ayında yanıt vererek, “SEC, bu agresif teorilerle borsaların ötesinde komünikasyon teknolojilerini ve tüm menkul kıymet piyasalarını kendi yetki alanına sokmaya çalışıyor. Hukuki argümanları zayıf ve mahkemeler tarafından reddedildi” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!