Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Ripple Davası İçin Son Hakkını Kullandı: XRP Cephesinden Açıklama Var!

SEC ve Ripple arasında yıllardır devam eden dava, sona ulaşmaya bir adım daha yaklaştı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple davası hakkındaki son yanıtını mahkemeye bildirdi. Mahkeme dosyalarına göre SEC, Ripple Labs şirketinin XRP’yi ihraç ederek bir izinsiz menkul kıymet satışı yaptığı yönündeki tutumunu korudu.

Öte yandan Ripple’ın özensiz ve dikkatsizce hareket ettiğini belirten SEC, gerekli cezanın verilmesi konusunda ısrarcı oldu.

Buna karşılık 2020 yılında başlayan davadan bu yana Ripple’ın hiçbir kural ihlali yapmadığı belirtilirken bundan sonraki süreçte yapıp yapmayacaklarının ise belirsizliğini koruduğuna yer verildi.

Ripple’ın davaya bağlılık konusunda ettiği sözleri de yanıltıcı bulan SEC cephesi, uyum sorumluluklarının geçerli olduğunu hatırlattı.

Konuyu başka bir perspektiften yorumlayan şirketin hukuk yöneticisi Stuart Alderoty ise her ne olursa olsun yıllardır devam eden ve kangren bir hal alan bu davanın sona çok yakın olduğunu söyledi:

İyi haber şu ki bu davayı arkamızda bırakmaya her zamankinden daha yakınız. Ancak ne yazık ki çoğu kişi bu yolculuğa yeni başlıyor. Mahkemenin çözüm aşamasına adil bir şekilde yaklaşacağına inanıyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!