Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Üyesi Bitcoin ETF’si Hakkında Konuştu: Kesin Bir Sonuç Yok

Son 2 aydır kripto para topluluğuna yıldırım gibi bir giriş yapan Hester Peirce, veya diğer bir adıyla ”Kripto Anne”, SEC komisyonu içerinde yer alan ve oy yetkisi olan 5 üyeden bir tanesi. Hester özellikle SEC’in Bitcoin ETF’sine karşı verdiği kararları eleştirmesiyle kripto para topluluğunun merkezine yerleşmişti. Kripto anne geçenlerde Ran Neu-Ner tarafından sunulan Crypto Trader programına katıldı ve gündem hakkında yorumlarda bulundu.

Ran Neu-Ner’in sorusu üzerine yakın zamanda reddedilen ancak daha sonra tekrar değerlendirmeye alınacağı bildirilen 9 Bitcoin ETF’si hakkında yorumlarda bulunan kripto anne, şunları ifade etti:

”Tekrar gözden geçirme sonrası ne olacağı hakkında kesin bir sonuç yok bu yüzden insanlar bire kadar geri sayım yapamıyor, çıkacak sonuç çok açık uçlu olabilir.”

Kendisine en çok beklenilen ETF’lerden birisi olan VanEck ETF başvurusu sorulduğunda ise Hester biraz çekimser kalmayı tercih etti:

”Bu devam eden bir süreç olduğu için bunun hakkında konuşamam ancak buna benzer diğer kararlarda olduğu gibi, ekip söz konusu kural değişim başvurusunun şartlarını ve gerçeklerini iyi değerlendirmek için çok fazla çalışıyor.”

Hester’in bakış açısına göre, herhangi bir akredite yatırımcı standardına sahip olmanın gereği yok. Yine de, kripto anne eğer bir tür standart geliştirilecek olsaydı, bunun her tipten yatırımcı için uygun olması gerektiğine inandığını vurguladı. Hester bunun yanı sıra yatırımcılara seçme hakkı verilmesini de savunan açıklamalarda bulundu:

”Bence bir düzenleyici olarak benim gelip bir kişiye sen buna yatırım yapacak kadar akıllı değilsin demem çok hadsizce olurdu. Bunun yerine insanların seçebildiği, korunmuş bir yatırım kategorisinde istediklerine yatırım yapabildikleri veya bütün yatırım tiplerine full erişime sahip oldukları bir sistemi tercih ederdim.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment