Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Yetkilisi: Kripto Para Şirketleri Kendilerini Düzenleyebilirler

ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) yetkililerinden Hester Peirce, kripto para sektöründeki şirketlerin kendi kendilerini düzenlemelerini istiyor.

ABD’nin önde gelen finans otoritesi SEC’in bünyesinde görev alan Hester Peirce geçtiğimiz günlerde MIT Bitcoin Expo 2019 adlı etkinliğe katıldı. Peirce, Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun eski başkanı Gary Gensler gibi isimlerin de katıldığı bu etkinlikte kripto para sektörü hakkında konuştu.

Hem Peirce hem de Gensler, etkinlik boyunca yaptıkları açıklamalarda kripto para sektörünün tam anlamıyla düzenlenmesinin herkes için faydalı olabileceğini öne sürdüler.

Peirce, kripto para sektöründeki çeşitli yatırım olanaklarının yasal olarak düzenlenmesi halinde hem bu hizmetleri sunan şirketlerin hem de bu hizmetlerden faydalanan yatırımcıların daha güvende olacaklarına inanıyor. Peirce, böyle bir atmosferin oluşabilmesi için sektördeki şirketlerin de birbirlerini desteklemesi gerektiğini düşünüyor.

Peirce’a göre kripto para sektöründeki şirketler birbirleriyle etkileşime geçerek yasal düzenleme sürecini hızlandırabilir, kripto para sektörünün gelişimine katkıda bulunabilirler. Kendisinin konu hakkındaki açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“Burada hatırlamamız gereken şey; insanların birbirleriyle etkileşime geçerek yine birbirlerini düzenledikleridir. Bitcoin’in özünde de aslında kendi kendini düzenleyebilen bir topluluk fikri yatıyor. Ne zaman bir sorunla karşılaşılsa o sorunu çözmek için birlikte hareket etmek gerekiyor. Kripto para sektörünü sadece hükümet kuruluşları da düzenleyebilir ama bence elimizdeki tek seçenek bu değil.”

Peirce genel olarak sektördeki şirketlerin birbirleriyle ve SEC, CFTC gibi kuruluşlarla yardımlaşarak kripto para düzenlemelerinin hazırlanmasına katkıda bulunabileceklerini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment