Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Yetkilisinden Kripto Para Açıklaması Geldi: Adeta Taşa Tuttu!

SEC’in Uygulama Bölümü Direktörü Gurbir Grewal, kripto para sektörü hakkında sert konuştu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Uygulama Bölümü Direktörü Gurbir Grewal, Practicing Law Institute sponsorluğunda devam eden iki günlük bir “SEC Speaks” etkinliği sırasında kripto para sektörüne saldırdı.

Kripto para sektörünün düzenlemeye muhtaç olduğunu ve çok fazla dolandırıcılık ile suç merkezli olaylara ev sahipliği yaptığını kaydetti. Bununla birlikte SEC’nin düzenlemelerine “yetki alanınızı aşıyorsunuz” diye laf atanlara karşı da sert konuşan Grewal, böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve SEC arasında kripto paraları kimin düzenleyeceğine dair yıllardır devam eden ciddi tartışmalara işaret etti:

Geçtiğimiz on yıl boyunca, ciddi uyumsuzluklarla ve piyasa katılımcılarının bizim yetki alanımızdan kaçınmaya yönelik pek çok yaratıcı girişimiyle karşı karşıya kaldık; bazıları bunu ilerledikçe telafi ettiğimizi, yaptırımlarla düzenleme yaptığımızı iddia ederken, diğerleri ise bizim yetki alanımızı ihlal ettiğimizi iddia ediyor. Bir şekilde pervasızca yetkilerimizi aşıyorlar.

15 dakikalık konuşması boyunca kripto para sektörüne yüklenen yönetici, SEC Başkanı Gary Gensler’in açıklamalarını da haklı buldu. Tüm kripto paraların menkul kıymet olduğunu ve tıpkı başkanın da söylediği gibi bu doğrultuda düzenlemeleri gerektiğini kaydetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!